Střední zdravotnická škola Frýdek-Místek

POMÁHAT A CHRÁNIT ZDRAVÍ, TO JE TO, CO NÁS MOC BAVÍ.

aktuality

přijímací řízení

dny otevřených dveří

maturity

Ke stažení

prezentace školy

vzdělávání dospělých

Staré webové stránky stále naleznete na URL adrese https://archiv.zdrskolafm.cz

Aktuální informace

Aktuální dění v naší škole i mimo ni


Den zdraví Metylovice

Dne 5.4.2024 se žáci třídy 2.B zúčastnili Dne zdraví pořádaného Odborným léčebným ústavem v Metylovicích. Žáci si připravili pro dětské pacienty a jejich doprovod praktické ukázky z první pomoci.

 

Alternativní popis - Den zdraví Metylovice

Pozvánka

Srdečně zveme všechny rodiče na schůzi Spolku rodičů a přátel Střední zdravotnické školy Frýdek-Místek, která se uskuteční ve středu 17. 4. 2024 od 16:30 hodin v učebně č. 13.

Těšíme se na setkání s vámi.
Mgr. Martina Jalůvková

10.04.2024

Děvčata získala na florbalovém turnaji bronz

Ve středu 10. dubna se ve sportovní hale Střední průmyslové školy, Obchodní akademie a Jazykové školy Frýdek-Místek konalo okresní kolo středních škol ve florbalu dívek. Naši školu reprezentovaly z 1.C Anastázie Havláková a Kristýna Kouřilová, z 2.A Lucie Čapatá, Tereza Galajdová, Pavlína Kudělová a Tereza Němcová, z 2.C Kristýna Cibuliaková a Klaudie Kiszová, z 3.A Vendula Macháčková, z 3.C Sabina Lyčková a Michaela Polochová a ze 4.C Eliška Puzoňová. V prvním utkání náš tým podlehl domácímu družstvu 1:5, další duel už byl podstatně vyrovnanější. Svou bojovností děvčata v poslední minutě proti Gymnáziu Třinec snížila na 2:3, vyrovnávací branku se jim však už vstřelit nepodařilo. Se Střední školou gastronomie, oděvnictví a služeb FM si na závěr naše družstvo poradilo 8:0 a obsadilo konečnou třetí příčku. Postup do krajského kola vybojovalo Gymnázium Třinec.

15.04.2024

Ředitelské volno 12. a 15. dubna 2024

Ředitel Střední zdravotnické školy, Frýdek-Místek, příspěvkové organizace, vyhlašuje v souladu s odst. 2 § 24 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, školský zákon, ve znění pozdějších předpisů, na den 12. a 15. duben 2024 ředitelské volno ze závažných organizačních důvodů (přijímací a maturitní zkoušky). Ředitelské volno se vztahuje na všechny žáky školy kromě maturujících žáků.

10.04.2024

Druhý canisterapeutický kroužek

Canisterapeutický kroužek proběhl v centru Podaných rukou ve středu 3. dubna. Studentky získaly další cenné informace o canisterapii, měly možnost si užít kontaktu s pěti canisterapeutickými pejsky a získat odpovědi na další otázky k tématu canisterapie ☺️. Těšíme se na další setkání 🐕.

05.04.2024

Exkurze na ZZS MSK v Třinci

Dne 2. 4. se studentky 3. B účastnili exkurze na výjezdové stanoviště ZZS MSK v Třinci. Pod dohledem zkušeného záchranáře si vyzkoušeli napojení člověka na monitor vitálních funkcí, přiložení krčního límce, vakuové dlahy i matrace, manipulaci s nosítky. Sami na sobě si mohli vyzkoušet práci záchranáře.

05.04.2024

Naše nabídka oborů

Našim uchazečům nabízíme

PRAKTICKÁ SESTRA

Absolvent se uplatní ve zdravotnických zařízeních lůžkového i ambulantního charakteru a při poskytování komunitní nebo domácí péče. Uplatní se i jako zdravotnický pracovník v zařízeních sociálních služeb, zejména v léčebnách dlouhodobě nemocných, v zařízeních geriatrické péče a v zařízeních hospicové a respitní péče.

ZOBRAZIT VÍCE

SOCIÁLNÍ ČINNOST

Absolvent se uplatní jako pracovník sociálních služeb v různých ambulantních nebo pobytových a v terénních sociálních službách, při poskytování sociální pomoci dětem i dospělým. Má vědomosti a dovednosti potřebné pro zajišťování přímé péče a osobní asistence klientům, pro podporu jejich soběstačnosti a sociální aktivizaci. Má také vědomosti a dovednosti uplatnitelné v managementu sociálních služeb. Absolvent získá odbornou způsobilost pro vázanou živnost Péče o dítě do tří let věku v denním režimu.

ZOBRAZIT VÍCE
Doučování žáků škol
Digitalizace školy
Moravskoslezký kraj
Příspěvková organizace MSK

Střední zdravotnická škola je příspěvkovou organizací zřizovanou Moravskoslezským krajem.

Nemocnice ve Frýdku-Místku
Nemocnice Třinec
Centrum Pečovatelské služby Frýdek Místek
Hospic Frýdek-Místek
Charita Česká republika
Domov pro seniory Frýdek-Místek
Jesle Frýdek-Místek
RůžovkaFM
Dětské centrum domeček
Centrum sociální pomoci Třinec
Asociace Trigon - Ostrava
Organizace Adra - Frýdek-Místek
Organizace Podané ruce