Letní sportovní kurz

V termínu 15. až 19. května se uskuteční pro žáky druhých ročníků letní sportovní kurz, jehož obsahem bude cyklistika, horolezecký a vodácký výcvik. Místem konání je stejně jako v předešlých letech Rekreační středisko U Brodu, Zálužné-Mokřinky ( www.ubrodu.cz), kam se žáci dopraví od školy na kole.

Základní informace a přihlášky obdrží žáci u p. učitelky Čablové, podrobnější informace budou sděleny později.

Závaznou přihlášku je nutné odevzdat nejpozději v pátek 24. března. Platba pak proběhne zhruba v půlce dubna na účet školy. 

Více informací...

Workshop trénování paměti

Pro 4. ročníky jsme koncem měsíce února zajistili přednáškový workshop na téma trénováni paměti. Žáci si měli možnost vyzkoušet jednotlivé techniky a také testovali kterou hemisféru používají více. Dvouhodinový workshop ukázal, kolik a v jaké kvalitě je možné si zapamatovat dáme-li pozornost tomu, co si chceme opravdu zapamatovat! 🧠   Lektorkám paní Monice a Janě z Vědecké knihovny v Ostravě velmi děkujeme a budeme se těšit  na další lekci pro naše žáky.
Více informací...

Pozdrav z lyžáku

Zdravíme z lyžařského kurzu. I když počasí nám moc nepřeje, stále se ještě dá lyžovat. Všichni jezdíme na vleku a zatím nás netrápí žádné nemoci nebo úrazy.

Lyžníci z Andělské Hory.

Více informací...

První Canisterapeutický kroužek

V pondělí 13. 2. 2023 se uskutečnil tolik očekávaný canisterapeutický kroužek. S žáky jsme byli navštívit klubovnu organizace Podaných rukou, z.s., kde nás již čekala paní ředitelka Bc. Helena Fejkusová a Lenka Žaarová se psem Harrym.

Setkání to bylo velice příjemné, informací bylo hodně a Harry a Maya (naši terapeutičtí psí parťáci) nám již tak dobrou náladu ještě zlepšovali. Kroužku se účastnilo neuvěřitelných 23 žáků a jedna milá kolegyně, kterou téma zaujalo stejně, jako naše žáky.

Dozvěděli jsme se základy této skvělé zooterapie a už nyní se těšíme na další setkání!

Lenka Wyková a Maya

 

Více informací...

Preventivní program - nástrahy a nebezpečí kyberprostoru

15. 2. 2023 proběhl další preventivní program pro první a druhé ročníky, tentokrát na téma nebezpečí a nástrahy kyberprostoru. Přednášku byla v režii por. Mgr. Tomáše Zbranka a jeho kolegyně. Tímto jim děkujeme za zajímavou a podnětnou přednášku a následnou diskuzi, která byla se spoustou dotazů našich žáků.
Více informací...