Psychologická olympiáda

15. února se také uskutečnilo školní kolo psychologické olympiády. Moc děkujeme Sáře Chládkové z 2. A, Markétě Žingorové z 2. C, Lucii Bjolkové z 3. A a Elen Viláškové z 3. B za zpracování náročného tématu "Jak jsem překonal sám sebe".

Sáře Chládkové z 2. A gratulujeme k vítězství. Přejeme úspěšnou a příjemnou reprezentaci naší školy v Novém Jičíně, kde proběhne 23. 3. 2023 na Mendelově střední škole, krajské kolo psychologické olympiády.  

Mgr. Veronika Halenčáková

Více informací...

Konverzační soutěž z anglického jazyka

Včera 15. 2. se uskutečnilo školní kolo konverzační soutěže z anglického jazyka. Soutěžilo celkem 19 studentů z prvních druhých a třetích ročníků. Na prvním místě se umístila Lucie Bjolková z 3. B, druhé místo obsadil Dominik Nachtigal z 2. B a 3. místo obsadila Ester Bakotová z 2. A. Gratulujeme!!!!
Více informací...

Školní soutěž v poskytování první pomoci pro žáky prvních ročníků

Dne 31. 1. 2023 se uskutečnilo školní soutěž v poskytování první pomoci pro žáky prvních ročníků. Nejlépe si vedla trojice žákyň třídy 1.B (Niki, Kája a Simča), která soutěž vyhrála. Všem žákům prvních ročníků, kteří soutěžili, patří poděkování za odvahu, stejně tak velký dík patří vybraným žákyním 3.A, které pomáhaly celou soutěž zorganizovat.
Více informací...

Nová odpočinková zóna pro žáky

Ve 3. patře, bloku E, jsme pro žáky zpřístupnili novou odpočinkovou zónu. V prostorách můžete odpočívat, svačit, trávit volné hodiny a přestávky. K dispozici máte také nápojový automat.

V odpočinkovém koutku platí provozní řád. Ten je k dispozici přímo v místnosti a také na Bakalářích.

Jiří Gajda, ředitel

Více informací...

Návrat do Rotenburku

Německé žákyně poslední týden v rámci praxe pracovaly mnohem samostatněji. Všechny praktikantky si připravily pro děti, podle předem projednaných požadavků k tematickým celkům Plánu výchovy a péče, výtvarně tvořivou aktivitu a zazpívaly si písničku v jazyce českém, anglickém i německém. Program pak s dětmi realizovaly každá ve své dětské skupině v součinnosti i s ostatními zaměstnanci. 

Poděkování patří zaměstnancům z dětských skupin za odborné vedení německých žáků a všem zaměstnancům za vytvoření příjemné atmosféry a jejich lidský a přátelský přístup.

Na závěr můžeme konstatovat, že praxe žáků z Německa byla úspěšná.

Děvčata si odvezla nejen malé dárečky, ale především nové zkušenosti a poznatky ze školy i praxe.

Velké díky patří všem učitelkám, zaměstnancům školy  a školky, kteří společně zajistili pro děvčata nadstandartní podmínky pro pobyt.

Na úplný závěr pak děkujeme řediteli SZŠ Mgr. J. Gajdovi a paní ředitelce Jeslí Mgr. J. Kocichové, bez kterých by se stáž nezrealizovala.

Více informací...