Chovejme se na internetu bezpečně

Reagovali jsme na požadavek Policie ČR - Krajského ředitelství pro Moravskoslezský kraj  a na našich stránkách jsme připravili oddíl týkající se bezpečnosti na internetu a podvodů na internetu, které se před Vánoci objevují hojněji.

Tuto podstránku naleznete na našich internetových stránkách v sekci Aktuálně --> Bezpečnost na internetu (odkaz zde:  Bezpečnost na internetu - Střední zdravotnická škola Frýdek-Místek (zdrskolafm.cz). Věříme, že zde naleznete mnoho užitečných informací (zdrojem informací jsou NÚKIB - Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost a Policie ČR, zdrojem a autorem obrázků v oddílu je výhradně Policie ČR). 

Více informací...

Ekologický praktický workshop 3. C

Ve středu 18. 10. 2022 proběhl se 3. C ekologický praktický workshop před budovou školy.

Děvčata krásně uklidila příchodovou cestou do školy i okolí kontejnerů za asistence p. školníka a koordinátorky EVVO Mgr. Marie Šimečkové.

Děkujeme za příkladnou prospěšnou aktivitu!

Více informací...

Krajská potravinová sbírka 2022

Vážení rodiče a milí žáci, 

u příležitosti Mezinárodního dne za vymýcení chudoby se koná Krajská potravinová sbírka 2022. Cílem této akce, které se i letos naše škola účastní, je sběr potravin, které budou poskytnuty lidem ohroženým chudobou, jako jsou matky s dětmi v azylových domech, lidé bez domova, osamělí senioři apod.

Rádi bychom Vás touto cestou požádali o potravinový příspěvek. Upřednostňovány jsou především potraviny trvanlivějšího charakteru, jako je např. dětská výživa, kaše, piškoty, cukrovinky, cereálie, cukr, mouka, těstoviny, luštěniny, rýže, olej, instantní polévky, čaje, káva, kakao, sirupy, džemy, konzervy aj. Vše by mělo být v nepoškozených obalech a před vypršením data spotřeby.

Potraviny je možno předat Mgr. Evě Fojkesové (kabinet V, 3. patro) od středy 19. 10.  do pátku 21. 10. vždy od 7:30 hod. do 8:00  hod. a během obědové přestávky.

Děkujeme, že se zapojíte a pomůžete tak těm, kteří to potřebují.

Více informací...

Další miniexkurze

Žákyně 4. A se dnes v rámci malé miniexkurze seznámily s prací učitelky MŠ, která spolupracuje s Nemocnicí Třinec a věnuje se dětem, které jsou na dětském oddělení hospitalizované. Využívají se šité panenky, které děti dostávají a mohou je vybarvit. Paní učitelka představila prostředí herny, které využívá při práci.

Děkujeme.

Více informací...

Přespolní běh

Dne 12.10. se vybraní žáci naší školy zúčastnili okresního kola přespolního běhu pro SŠ u stadionu Slezan Frýdek-Místek. Dívky běžely 2,5 km a jako družstvo obsadily 4. místo, chlapci běželi 4 km a obsadili v tvrdé konkurenci hezké 7. místo.

Všem zúčastněným tímto děkujeme za reprezentaci školy!

Více informací...