Odborná exkurze v Nemocnici Třinec Podlesí

14.12. se třída 3.A zúčastnila exkurze na kardiologii v třinecké nemocnici AGEL Podlesí. Žáků se ujala místní staniční sestra, která jim poskytla formou přednášky vhled do oboru kardiologie. Nejpopulárnější zážitek z celé přednášky byla videoukázka přímé operace. Poté se žáci šli podívat na koronarografii.
Více informací...

EVVO akce

Dne 12.12. jsme s třídou 3.C a paní učitelkou Šimečkovou a Ruckou, vyrazili na prohlídku SOŠ Na Hrázi, kde jsme byli rozdělení do dvou skupin, první skupina tvořila vánoční dekorace a vyplnila kvíz o rostlinách. Druhá skupina si zkusila, jaké je to dojit krávu na simulátoru. Studenti si také mohli zkusit jízdu traktorem pod dohledem učitelů a nakonec vyplnila kvíz na téma zemědělská zvířata.
Všem se prohlídka velmi líbila a již nyní se těšíme na další aktivitu z projektu EVVO.
Více informací...

Vánoce v třinecké nemocnici

V úterý 12. 12. 2023 studentky 3. B, které vykonávají odbornou praxi v Nemocnici Třinec,  přišly potěšit nemocné na OOP, Oddělení následné péče a Sociálních lůžek. Studentky zazpívaly vánoční koledy za doprovodu ukulele a rozdaly vlastnoručně vyrobené přáníčka k Vánocům a popřály všem pevné zdraví. Popřály "KRÁSNÉ VÁNOCE" také zaměstnancům Nemocnice Třinec.
Více informací...

Naše děvčata skončila pátá v republice

Náš tým ve složení: Anastázie Havláková (1. C), Lucie Čapatá, Tereza Galajdová (2. A), Gabriela Válková, Nikola Šilbachová (3. A), Michaela Polochová (3. C), Veronika Nevřalová a Nikola Rucká (4. B) se účastnil ve dnech 6.-7.12. 2023 republikového finále SŠ v basketbalu dívek. Ve skupině jsme se první den utkaly proti dvěma týmům: SZŠ Brno a Gymnázium Litoměřice, oba zápasy bohužel dopadly ve prospěch soupeře. Zbytek společného odpoledne jsme pak zakončily návštěvou sport. haly v Brně, kde jsme se podívaly na zápas v basketbalu mužů.

Druhý den děvčata úspěšně odehrála zápas proti Klvaňovu gymnáziu a SZŠ Kyjov s bodovým skórem 34:26, a umístily se tak na krásném 5. místě v republikovém finále! Celkovým vítězem se nakonec staly naše prvotní soupeřky SZŠ Brno, Jaselská.

Náš tým soutěžil poprvé v nových funkčních tričkách s logem školy, které se zakoupily z příspěvků na Radu rodičů. Jsme rádi, že si to děvčata užila a odjíždí domů s novými zkušenostmi a se super zážitky. Moc gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy, za kterou žákyně dostanou také poukazy na 500 Kč, které taktéž schválila Rada rodičů.

Realizace soutěže byla podpořena Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, a spolufinancována Jihomoravským krajem.

Více zde: https://www.assk.cz/aktualne-vitezny-potlesk-patril-na-rf-ss-basketbalistkam-szs-brno-jaselska-649/

Více informací...

Stužkovací večírky

...a je to tady! Stužkovací večírky! Otevíráme seriál stužkovacích večírků 4. ročníků! První je 4. C obor - Sociální činnost!
Více informací...

Vlastivědná exkurze do Vídně

Dne 30. listopadu jsme podnikli výlet do vánoční 🎄Vídně, navštívili jsme letní sídlo habsburských monarchů Schönbrunn, kde jsme se během prohlídky dozvěděli spoustu zajímavých informací o tom, jak žili a jaké byly jejich osudy. Poté jsme se již přesunuli do centra Vídně, kde jsme si společně prohlédli Katedrálu sv. Štěpána na Stephanplatz. Po prohlídce už jsme se po skupinkách rozutekli do víru Vánoc. Navštívili jsme krásné vánoční trhy se spoustou stánků, ve tmě vynikaly světelné dekorace a strom s velkými srdíčky🩷, který nás všechny uchvátili. Také jsme viděli hodně významných míst z minulosti i současnosti všude kolem např. budovu parlamentu nebo hrad 🏰 Hofburg.
Více informací...