Třetí canisterapeutický kroužek

29. 3. 2022 se uskutečnil další canis kroužek tohoto školního roku, tentokrát to bylo již třetí setkání a proběhlo trochu netradičně v klubovně základny Podaných rukou.

 

Více informací...

Malé nahlédnutí na praktickou výuku v nemocnici v Třinci

Studentky 3. A, které vykonávají svoji odbornou praxi v třinecké nemocnici se rozloučily s praktickou výukou na chirurgickém oddělení a od dubna nastupují na interní oddělení.

V tomto týdnu byly na miniexkurzi na anesteziologicko-resuscitační oddělení, kde si prohlédly prostory a vybavení této stanice. Vrchní sestra se dokonce nabídla, aby jí vzaly krev, což se povedlo s velkou dávkou profesionality.

 

Více informací...

Pozvánka na třetí canisterapeutický kroužek

Třetí canisterapeutický kroužek  školního roku 2021/2022 se uskuteční v úterý 29. března 2022 od 14. hodin v klubovně centrály Podaných rukou (Hotelový dům Malý Koloredov), odchod od školy ve 13:30.

Tématem bude canisterapeut - pes (co musí umět, jak jej na případné zkoušky připravit, praktické rady k výchově psa apod.)

Kdo má chuť a náladu, přijďte!

Více informací: Mgr. Lenka Wyková

Více informací...

Běžecký kurz Rozběhni se z chůze!

Pro úplné nebo "věčné" začátečníky. Začít může každý!
Kurz organizuje běžecký klub Prostě běž! pod záštitou NN Životní pojišťovny. Tisíce běžců začalo s námi...začni i Ty 28.3.2022!
Více informací...

Psychologická olympiáda

Dne 17. 3. 2022 se konalo na Střední zdravotnické škole v Novém Jičíně krajské kolo psychologické olympiády. Letošním tématem bylo „Setkání s radostí“.

Ze školního kola, konaného 18. 2. 2022, postoupil žák 3. ročníku oboru Praktická sestra Matěj Zerzavý. Umístil se na 3. místě.

Gratulujeme.

Více informací...

Sbírka zdravotnického materiálu pro Ukrajinu pokračuje

SBÍRKA ZDRAVOTNICKÉHO MATERIÁLU PRO UKRAJINU POKRAČUJE OD 7. DO 9. BŘEZNA 2022

Jelikož válečný konflikt na Ukrajině bohužel stále neutichá, rozhodli jsme se společně s organizací Český červený kříž Frýdek-Místek pokračovat ve sbírce zdravotnického materiálu pro Ukrajinu.

 

Co je potřeba?

- hotové obvazy;

- obinadla;

- elastická obinadla;

- sterilní čtverce;

- cívkové náplasti;

- šátky trojcípé;

- termofólie / izotermické fólie;

- zaškrcovadla (min. šíře 6 cm);

- turnikety;

- dlahy typu SAM;

- rukavice vyšetřovací, nesterilní.

 

Odběrné místo: Střední zdravotnická škola, Frýdek-Místek, p. o., tř. T. G. Masaryka 451, 738 01 Frýdek-Místek, pondělí 7. 3. 2022 až středa 9. 3. 2022 pro veřejnost vždy 11 až 14 hodin, pro žáky školy kdykoli během dne.

Pořadatel sbírky: Český červený kříž Frýdek-Místek

 

Děkujeme, že pomáháte.

Střední zdravotnická škola, Frýdek-Místek, p. o.

Více informací...