Vlastivědná exkurze 4.A v Praze

Ve dnech 20. - 22. 10. žáci 4.A vyjeli společně s třídní učitelkou Mgr. Burkovičovou a Mgr. Gajdou do Prahy. Počasí bylo velmi příznivé a tak si mohli užívat nejen historických památek, ale také krásných procházek podzimní Prahou.
Více informací...

Poděkování

Děkuji všem zúčastněným potravinové sbírky. Váš příspěvek určitě někomu pomůže v jeho nelehké životní situaci.

Eva Fojkesová

Více informací...

Krajská potravinová sbírka 2021

Vážení rodiče a milí žáci, 

u příležitosti Mezinárodního dne za vymýcení chudoby se koná Krajská potravinová sbírka 2021. Cílem této akce, které se i letos naše škola účastní, je sběr potravin, které budou poskytnuty lidem ohroženým chudobou, jako jsou matky s dětmi v azylových domech, lidé bez domova, osamělí senioři apod.

Rádi bychom Vás touto cestou požádali o potravinový příspěvek. Upřednostňovány jsou především potraviny trvanlivějšího charakteru, jako je např. dětská výživa, kaše, piškoty, cukrovinky, cereálie, cukr, mouka, těstoviny, luštěniny, rýže, olej, instantní polévky, čaje, káva, kakao, sirupy, džemy, konzervy aj. Vše by mělo být v nepoškozených obalech a před vypršením data spotřeby.

Potraviny je možno předat Mgr. Evě Fojkesové (kabinet školní metodičky prevence, 3. patro) v pondělí 1. 11., v úterý 2. 11  a ve středu 3. 11., vždy od 7:30 hod. do 8:00 hod. a během obědové přestávky.

Děkujeme, že se zapojíte a pomůžete tak těm, kteří to potřebují.

Více informací...

Ředitelské volno pro žáky školy

Ředitelka školy vyhlašuje na pondělí 25. 10. 2021 a na úterý 26. 10. 2021 ŘEDITELSKÉ VOLNO pro všechny žáky školy.

Ředitelka školy tak reaguje na doporučení zřizovatele, tj. Moravskoslezského kraje, i hlavní hygieničky ČR. Důvodem je zhoršující je epidemická situace a šířící se nemoc COVID-19 v Moravskoslezském kraji.

N‍a tyto dva dny navážou podzimní prázdniny a státní svátek. Výuka bude obnovena v pondělí 1. listopadu 2021.

Více informací...

Adaptační program v 1.C

Tak i žáci oboru Sociální činnost se dočkali svého adaptačního programu. Ten se uskutečnil v úterý 19. 10. 2021. V tento den strávili dopoledne se svou třídní učitelkou a metodičkou prevence. Program byl zaměřený na seznamovací aktivity a aktivity na podporu vytváření pozitivních vztahů.

 Byli jste moc fajn.

 

Více informací...

Pozvánka na canisteraputický kroužek

Kdo má chuť a náladu, přijďte na první canisterapeutický kroužek školního roku 2021/2022 s účastí canisterapeutických týmů z Podaných rukou, z.s.

Kroužek bude zaměřen nejen teoreticky, ale i prakticky.

Úterý 2. 11. 2021  14:15 – cca 15:05

Učebna č.4

Více informací: Mgr. Lenka Wyková

Více informací...