Němečtí žáci opět na praxi ve Frýdku - Místku

Od 12. 3. 2023 jsme měli opět německé žáky ve Frýdku – Místku na třítýdenní praxi. Jednalo se letos o druhou skupinu stážistů, kteří přijeli tentokrát z města Wilhemshaven a pobyt ukončili k 1. 4. 2023.

Program byl podobný jako u žáků z Rotenburku, kteří u nás byli v lednu. Žáci byli jeden den ve škole, kde se účastnili výuky spolu s našimi žáky. Byli v předmětech odborných např. v pečovatelství, v hodině znakové řeči, ale samozřejmě také v německém jazyce a anglickém jazyce.

Ostatní dny měli praxi v Jeslích, Frýdek – Místek, p.o. Pracovali v tandemu s českými žáky, kteří zde měli roli tlumočníků. Skvělá spolupráce mezi zaměstnanci Jeslí, německými a českými žáky se odrážela na příjemné pracovní atmosféře ve všech třech odděleních a užitek z této atmosféry měly děti, na které se všichni soustředili.

Více informací...

První místo chlapců v okresním kole v nohejbale

Družstvo chlapců ovládlo okresní kolo v nohejbale

V pátek 31. března pořádalo frýdecko-místecké Gymnázium Cihelní okresní kolo v nohejbale chlapců SŠ, do něhož se přihlásilo celkem sedm družstev, včetně našeho ve složení Vojtěch Braborec (1. B), Patrik Pastucha, Adam Šrámek, Dominik Šimíček (2. A) a Marek Pokorný (2. C). Ve čtyřech utkáních byli stoprocentní, zvítězili v nich 2:0 na sety a porazili i silný tým Střední školy informačních technologií, který měl v sestavě žáka hrajícího nohejbal závodně. Tato škola však byla poražena i Třincem a jemu jen těsně podlehlo také naše družstvo. Oceláři ovšem remizovali s týmem SPŠ, OA a JŠ a našim klukům se tak otevřela cesta k vítězství. Museli však v posledním utkání porazit ve dvou setech domácí třeťáky, což se jim povedlo a zaslouženě si odnesli diplom a medaile za první místo. Gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy!

Více informací...

Třetí místo v celostátní soutěži Ošetřovatelství

Úspěchy našich žáků pokračují.

Velkého úspěch dosáhla v pátek 24. 3. 2023 Lucie Bjolková ze 3.B. Ta se v tento den zúčasnila celostátní soutěže Ošetřovatelství, která se konala v Praze. Tématem letošního ročníku byly odběry biologického materiálu. Lucka nejprve prezentovala před odbornou komisí svoji práci na téma Odběry plodové vody a jejich inovace. Poté soutěž pokračovala praktickou částí, kde si vylosovala kazuistiku, stanovila ošetřovatelské problémy a prakticky předvedla vylosovaný odborný výkon. Lucka se nezalekla velké konkurence a obsadila krásné třetí místo. Gratulujeme.

Více informací...

Třetí místo v krajském kole psychologické olympiády

Dne 23. 3. 2023 se konalo na Mendelově střední škole v Novém Jičíně krajské kolo psychologické olympiády. Letošním tématem bylo „Jak jsem překonal sám sebe“. Ze školního kola postoupila žákyně 2. ročníku oboru Praktická sestra Sára Chládková, která se umístila na 3. místě.
Více informací...

Družstvo děvčat získalo ve florbalovém turnaji bronz

Třetí místo obsadilo naše družstvo děvčat v okresním kole ve florbale středních škol, které se konalo v úterý 21. 3. ve sportovní hale Střední průmyslové školy, Obchodní akademie a Jazykové školy Frýdek-Místek. Po drtivé výhře 6:1 nad Střední školou gastronomie, oděvnictví a služeb FM a remíze 3:3 s pořádajícím týmem se naše děvčata utkala v posledním zápase s družstvem Gymnázia P. Bezruče a v případě vítězství by slavila celkové prvenství v turnaji. Ve druhém poločase však za stavu 0:0 inkasovala, potřebovala ovšem plný bodový zisk, a tak byla čtyři minuty před koncem při vyloučení soupeře odvolána brankářka. Ve dvojnásobné a posléze ani klasické početní výhodě se i přes drtivý tlak nepodařilo překonat skvěle chytající soupeřovu gólmanku, a náš tým tak kvůli těsně horšímu skóre nakonec obsadil třetí příčku. Děkujeme všem děvčatům za bojovný výkon a skvělou reprezentaci školy!

Sestava: K. Cibuliaková (1. A), S. Chládková (2. A), N. Kotasová (2. B), S. Lyčková, M. Polochová (2. C), A. Byrtusová, B. Nytrová, P. Zátopková (3. A), A. Kozlová, E. Minksová, N. Rucká, N. Tlustá, V. Zlá (3. B)

Více informací...

Vlastivědná exkurze do Krakova pro žáky druhých ročníků

Termín: 18. 4. 2023

Začátek akce: 7.00 před KB u vlakového nádraží ve Frýdku

                         7.30 autobusové nádraží Český Těšín

Ukončení akce: po 18.00 tamtéž

Vedoucí akce: E. Fojkesová a M. Gibala

Záloha: 600,- Kč

Program:

8.00 přesun do Krakova, 10.00 – 12.00 prohlídka historického jádra města – Barbakán, Floriánská brána, Sukiennice, kostel Nanebevzetí Panny Marie, Jagellonská univerzita, 12.00 – 14.00 osobní volno, 14.00 - 15.30 prohlídka muzea Czartoriskich, 16.00 odjezd do F–M.

 

Zálohu zaplatit do 31. března 2023, počet účastníků min. 35, max. 40

Více informací...