Pomáhejme přeskoky přes švihadlo nemocným dětem

Pomáhejme přeskoky přes švihadlo nemocným dětem - Švihej.cz

 

 

Více informací...

PF 2024

Vážení rodiče, milí žáci,

přejeme Vám klidné prožití Vánoc a šťastný a úspěšný rok 2024.

Období školního vyučování začne ve středu 3. ledna 2024.

    Více informací...

    Školní volejbalový turnaj

    Dne 19.12.2023 proběhl tradiční školní volejbalový turnaj v Sokolovně Frýdek-Místek mezi devíti družstvy. Největším úspěchem se stalo vítězství týmu 3.C, "Socky", druhé místo obsadilo družstvo 2.A, následované týmem 4.A, "Sestry v akci", na třetím místě.

    Atmosféra v sokolovně byla plná napětí a soutěžního ducha. Vítězný tým 3.C prokázal skvělou týmovou spolupráci. Hlavní cenou pro první dva týmy byl poukaz na pizzu, ale i ostatní dostali sladkou odměnu. Vítězným týmům přišel vlastnoručně popřát i pan ředitel Mgr. Jiří Gajda, čehož si velmi vážíme.

    Celkově lze říci, že předvánoční volejbalový turnaj se povedl, a byl doprovázen nejen emocemi, ale i hudbou z megafonu. Gratulujeme ještě jednou vítěznému týmu 3.C a všem týmům, které se zúčastnily, za skvělé výkony a fair play hru. Velký dík patří také organizačnímu týmu z řad pedagogů p.uč. Frňkové, Lackové, Martynkové (hlavní rozhodčí) a Šimečkové. 

    Těšíme se na další sportovní události a soutěže, které přinesou radost a vzrušení do školního prostředí!
     

    Více informací...

    Spolupráce mezi SZŠ a SOŠ FM v rámci EVVO

    Dne 8. prosince 2023 navštívila SOŠ FM naše školu v rámci partnerské spolupráce EVVO. Tato akce se uskutečnila na Den otevřených dveří, kde se žáci SOŠ účastnili praktického workshopu první pomoci a poté si prohlédli školu a seznámili se s náplní našich oborů.

    O týden později, dne 12. prosince, se třída 3.C vydala na návštěvu SOŠ Na Hrázi. Během této exkurze byli žáci rozděleni do dvou skupin, kde první skupina se zapojila do tvorby vánočních dekorací a zúčastnila se kvízu o rostlinách. Druhá skupina měla možnost vyzkoušet si simulátor dojení krávy, což byla nejen zábavná, ale i výkonnostní aktivita, za kterou žáci dostali diplom a drobnou odměnu. Dále dostali také příležitost absolvovat jízdu traktorem pod dohledem zkušených učitelů. Celá akce byla zakončena kvízem zaměřeným na zemědělská zvířata.

    Výměna zkušeností mezi školami byla oceněna jak ze strany pedagogů, tak i ze strany žáků.  Žáci se těší na další aktivity v rámci projektu EVVO, který přináší obohacující zážitky a poskytuje možnost rozvoje dovedností napříč různými oblastmi vzdělávání.

    Více informací...

    Prezentace KPR

    Čtvrté ročníky si v předvánočním týdnu připomenuly pod vedením zdravotnického záchranáře IZS Jiřího Fréborta teoretické znalosti a praktické dovednosti týkající se KPR. Prezentace byla okořeněna zajímavými a veselými historkami ze života záchranářů.

     

    Více informací...

    Vánoční program pro seniory

    Dnes 20. 12. 2023 si žáci 3. C připravili vánoční program plný aktivizací pro klienty v Domově pro seniory. Jednotlivé aktivity byly zaměřeny na tvoření, paměť, motoriku a u jedné z aktivit byly zapojeny i smysly. Žáci také navštívili klienty přímo na pokojích a tam jim společně zazpívali koledy a předali vlastnoručně vyrobená vánoční přáníčka.
    Více informací...