Setkání s nutriční terapeutkou

V rámci praxe třídy 3. B na chirurgickém oddělení 1 Nemocnice Třinec Sosna jsme měli možnost se setkat s nutriční terapeutkou, která nás blíže seznámila s problematikou nutriční péče o pacienty s onemocněním trávicího systému. Zaměřila se rovněž na péči o výživu pacienta, který má zavedenou sondu anebo PEG. Pozornost byla věnována i specifikám ve výživě pacientů s chronickým onemocněním střev a slinivky břišní. Vyzdvihla i význam nutrice u nemocných v pooperačním období, zvláště jedná-li se o pacienta v seniorském věku či chronicky nemocného. Došlo i na ochutnávku speciální výživy ve formě drinků na bází mléčného koktejlu anebo ovocného nápoje, které jsou pacientům nabízeny jako sipping.

Děkujeme!!!

Více informací...

Pozdravy z třinecké praxe

Žáci třídy 3. B., kteří momentálně vykonávají praxi na oddělení chirurgie 1 Nemocnice Třinec Sosna, se zúčastnili odborné prezentace na téma: 

Péče o chronické rány a defekty

Polohování pacientů

Metody vlhkého hojení ran

Více informací...

Snídaně ve škole

V předvelikonočním čase jsme se domluvili se studenty 1.C na společné snídani ve škole. Každý přinesl svoje dobrůtky, které buď napekl, připravil nebo koupil a všichni jsme společně posnídali a poté jsme se odebrali na plánovanou návštěvu muzea - interaktivní prohlídku na Frýdeckém zámku. Někteří si vyměnili recepty a paní učitelka Rucká přinesla na ochutnání neobvyklý pokrm především pro Zelený čtvrtek - kopřivový špenát.
Více informací...

Vlastivědná exkurze 4. B v Praze

V krásných jarních dnech 11. - 13. 4. žáci 4.B vyjeli společně s třídní učitelkou Mgr. Fojkesovou a Mgr. Kaňokovou do Prahy. Počasí bylo velmi příznivé a tak si mohli užívat nejen historických památek, ale také krásných procházek jarní Prahou.

Více informací...

Velikonoce v Domově pro seniory

13. 4. 2022 si žákyně 3.C, obor Sociální činnost, připravily v rámci učební praxe velikonoční tvoření pro klienty Domova pro seniory ve Frýdku-Místku. Součástí byla i působivá prezentace, která měla navodit atmosféru velikonočních svátků z jejich mládí. Žákyně si nachystaly tři různé náměty a odlišné techniky. Na závěr seniory potěšily malým pohoštěním. Podávaly voňavou kávu a chutného tvarohového beránka, kterého samy upekly.

Poděkování patří Natálii Rajkové za přípravu krásné prezentace, Aničce Germekové za upečení velikonočních beránků pro seniory a ostatním děvčatům za přichystané pomůcky.

Mgr. Petra Kwaczková

Více informací...

Velikonoce v ZŠs a PrŠ

12. 4. 2022 navštívily děvčata 2.C obor Sociální činnost žáky ZŠS a PrŠ jednoleté a dvouleté ve Frýdku-Místku. Připravily si výtvarné tvoření s velikonoční tematikou. Zvolily různorodé náměty a techniky. Byly nápomocny žákům ZŠS a PrŠ při tvorbě obrázků.

Patří jim velké díky za pestrost námětů, donesené pomůcky a zdařilou realizaci.

Mgr. Petra Kwaczková

Více informací...