Prezentace KPR

Čtvrté ročníky si v předvánočním týdnu připomenuly pod vedením zdravotnického záchranáře IZS Jiřího Fréborta teoretické znalosti a praktické dovednosti týkající se KPR. Prezentace byla okořeněna zajímavými a veselými historkami ze života záchranářů.

 

Více informací...

Vánoční program pro seniory

Dnes 20. 12. 2023 si žáci 3. C připravili vánoční program plný aktivizací pro klienty v Domově pro seniory. Jednotlivé aktivity byly zaměřeny na tvoření, paměť, motoriku a u jedné z aktivit byly zapojeny i smysly. Žáci také navštívili klienty přímo na pokojích a tam jim společně zazpívali koledy a předali vlastnoručně vyrobená vánoční přáníčka.
Více informací...

Seznámení se s protetikou

Třída 3.B absolvovala exkurzi na ortopedické protetice ve Frýdku Místku. Byl to zajímavý až fascinující pohled na moderní technologie a postupy,  které pomáhají navrátit člověka s tělesným hendikepem zpět do běžného života.
Více informací...

Jazykově-vzdělávací exkurze do Skotska

…a je to tady! Jako každý rok nabízíme jazykově-vzdělávací exkurzi  do některé z anglicky mluvících zemí. V příštím roce - v září bychom rádi vyjeli do Holandska a Skotska. Každý žák nalezne přihlašovací údaje na svém školním emailu podrobnější informace paní učitelky Alice Rucké. …. A na co se můžete těšit? Navštívíme působiště Jana Ámose Komenského v Naardenu. Po přenocování v kajutách na trajektu se vylodíme v přístavu Newcastle  a začneme své skotské putování u hradu Bamburgh castle, dále pak budeme pokračovat u technické zajímavosti Falkirk wheel dále po skotských krásách v podobě jezera Loch Ness a Loch Catherine ….a nezapomeneme také na hlavní město Skotska Edinburgh  7. den se rozloučíme s a odjedeme zpět do přístavu Newcastle a budeme směřovat domu.  Podrobný popis celkového programu naleznete ve školním emailu.
Více informací...

Odborné exkurze pokračují

Odborné exkurze pokračují…Předvánoční pohodu prožila  třída 3.B na exkurzi v Kardiocentru Třinec, které se specializuje na onemocnění srdečně cévního systému u dospělé populace. Vřelého přijetí a především odborné prezentace o onemocnění srdce a způsobech léčby se nám dostalo od staniční sestry kardiochirurgických sálu Mgr. Petry Vojtovičové, která nám přiblížila vysoce specializovanou práci na operačních sálech. Děkujeme i odborné mentorce, paní Dagmar Klimkové, která se v rámci nemocnice vzorně stará o studenty, stážisty a příchozí exkurze a byla nám výbornou průvodkyni. Děkujeme!
Více informací...

Odborná exkurze v Nemocnici Třinec Podlesí

14.12. se třída 3.A zúčastnila exkurze na kardiologii v třinecké nemocnici AGEL Podlesí. Žáků se ujala místní staniční sestra, která jim poskytla formou přednášky vhled do oboru kardiologie. Nejpopulárnější zážitek z celé přednášky byla videoukázka přímé operace. Poté se žáci šli podívat na koronarografii.
Více informací...