Jazykově-vzdělávací exkurze do Skotska

…a je to tady! Jako každý rok nabízíme jazykově-vzdělávací exkurzi  do některé z anglicky mluvících zemí. V příštím roce - v září bychom rádi vyjeli do Holandska a Skotska. Každý žák nalezne přihlašovací údaje na svém školním emailu podrobnější informace paní učitelky Alice Rucké. …. A na co se můžete těšit? Navštívíme působiště Jana Ámose Komenského v Naardenu. Po přenocování v kajutách na trajektu se vylodíme v přístavu Newcastle  a začneme své skotské putování u hradu Bamburgh castle, dále pak budeme pokračovat u technické zajímavosti Falkirk wheel dále po skotských krásách v podobě jezera Loch Ness a Loch Catherine ….a nezapomeneme také na hlavní město Skotska Edinburgh  7. den se rozloučíme s a odjedeme zpět do přístavu Newcastle a budeme směřovat domu.  Podrobný popis celkového programu naleznete ve školním emailu.
Více informací...

Odborné exkurze pokračují

Odborné exkurze pokračují…Předvánoční pohodu prožila  třída 3.B na exkurzi v Kardiocentru Třinec, které se specializuje na onemocnění srdečně cévního systému u dospělé populace. Vřelého přijetí a především odborné prezentace o onemocnění srdce a způsobech léčby se nám dostalo od staniční sestry kardiochirurgických sálu Mgr. Petry Vojtovičové, která nám přiblížila vysoce specializovanou práci na operačních sálech. Děkujeme i odborné mentorce, paní Dagmar Klimkové, která se v rámci nemocnice vzorně stará o studenty, stážisty a příchozí exkurze a byla nám výbornou průvodkyni. Děkujeme!
Více informací...

Odborná exkurze v Nemocnici Třinec Podlesí

14.12. se třída 3.A zúčastnila exkurze na kardiologii v třinecké nemocnici AGEL Podlesí. Žáků se ujala místní staniční sestra, která jim poskytla formou přednášky vhled do oboru kardiologie. Nejpopulárnější zážitek z celé přednášky byla videoukázka přímé operace. Poté se žáci šli podívat na koronarografii.
Více informací...

EVVO akce

Dne 12.12. jsme s třídou 3.C a paní učitelkou Šimečkovou a Ruckou, vyrazili na prohlídku SOŠ Na Hrázi, kde jsme byli rozdělení do dvou skupin, první skupina tvořila vánoční dekorace a vyplnila kvíz o rostlinách. Druhá skupina si zkusila, jaké je to dojit krávu na simulátoru. Studenti si také mohli zkusit jízdu traktorem pod dohledem učitelů a nakonec vyplnila kvíz na téma zemědělská zvířata.
Všem se prohlídka velmi líbila a již nyní se těšíme na další aktivitu z projektu EVVO.
Více informací...

Vánoce v třinecké nemocnici

V úterý 12. 12. 2023 studentky 3. B, které vykonávají odbornou praxi v Nemocnici Třinec,  přišly potěšit nemocné na OOP, Oddělení následné péče a Sociálních lůžek. Studentky zazpívaly vánoční koledy za doprovodu ukulele a rozdaly vlastnoručně vyrobené přáníčka k Vánocům a popřály všem pevné zdraví. Popřály "KRÁSNÉ VÁNOCE" také zaměstnancům Nemocnice Třinec.
Více informací...

Naše děvčata skončila pátá v republice

Náš tým ve složení: Anastázie Havláková (1. C), Lucie Čapatá, Tereza Galajdová (2. A), Gabriela Válková, Nikola Šilbachová (3. A), Michaela Polochová (3. C), Veronika Nevřalová a Nikola Rucká (4. B) se účastnil ve dnech 6.-7.12. 2023 republikového finále SŠ v basketbalu dívek. Ve skupině jsme se první den utkaly proti dvěma týmům: SZŠ Brno a Gymnázium Litoměřice, oba zápasy bohužel dopadly ve prospěch soupeře. Zbytek společného odpoledne jsme pak zakončily návštěvou sport. haly v Brně, kde jsme se podívaly na zápas v basketbalu mužů.

Druhý den děvčata úspěšně odehrála zápas proti Klvaňovu gymnáziu a SZŠ Kyjov s bodovým skórem 34:26, a umístily se tak na krásném 5. místě v republikovém finále! Celkovým vítězem se nakonec staly naše prvotní soupeřky SZŠ Brno, Jaselská.

Náš tým soutěžil poprvé v nových funkčních tričkách s logem školy, které se zakoupily z příspěvků na Radu rodičů. Jsme rádi, že si to děvčata užila a odjíždí domů s novými zkušenostmi a se super zážitky. Moc gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy, za kterou žákyně dostanou také poukazy na 500 Kč, které taktéž schválila Rada rodičů.

Realizace soutěže byla podpořena Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, a spolufinancována Jihomoravským krajem.

Více zde: https://www.assk.cz/aktualne-vitezny-potlesk-patril-na-rf-ss-basketbalistkam-szs-brno-jaselska-649/

Více informací...