Dětský den v třinecké nemocnici

V sobotu 9. 9. se v třinecké nemocnici konal Dětský den, kterého se zúčastnilo téměř 150 dětí se svými rodiči či prarodiči.

Této akce se zúčastnilo také 8 našich žákyněk, které ve svém volném čase pomáhaly s organizací.

Zajišťovaly dozor u skákacího hradu a "mega Člověče, nezlob se", v cíli pomáhali s chystáním dárečků a nafukováním balónků, připravovaly popcorn a pomáhaly u občerstvení.

Nemocnice jim moc děkuje a jejich pomoci si velice cení.

Jmenovitě: Diana Juranková, Sára Juranková, Daniela Beránková, Eliška Hudziecová, Natalia Podolová, Tereza Boučková, Iva Hanzlíková a Adéla Kokotková

Více informací...

Adaptační dopoledne pro prváky

Opět probíhají u nás ve škole adaptační dopoledne, plné rozmanitých aktivit, vedoucí k seznámení žáků mezi sebou i s jejich učiteli, k navození pozitivních vztahů a tvorbě příjemné a spolupracující atmosféry ve třídě. 

Máme za sebou první den a myslím, že se povedl. K dobré náladě pomohla jistě i Maya, psí terapeutka. Dnes třída 1.C Přeji mnoho štěstí při studiu!

 

Více informací...

Exkurze do Anglie - 5. den

Poslední den. Namasírovat nohy a vyrážíme do rozpáleného Londýna 🤪! Metrem na Waterloo Station, dále procházkou kolem Temže s vyhlídkou na Houses of Parliament. Prohlédli jsme si také novou srdíčkovou zeď zeď věnovanou obětem Covidu. Uchvátil nás zářící Big Ben a majestatní Westminster Abby, nakoukli jsme do Downing Street 10. V muzeu Florence Nightingale jsme se přenesli do doby viktoriánské Anglie. S Londýnem jsme se rozloučili pozorováním pouličních umělců v Covent Garden.
Více informací...

Exkurze do Anglie - 4. den

4. den našeho anglického putování začal v Salisbury, kde jsme navštívili katedrálu s významným historickým dokumentem (Magna Charta) která zaručuje od 13.st základní lidská práva ve Velké Británii. Další zastávkou byl Stonehenge se svou mýtickou atmosférou. Podvečerní procházka po městečku Bath a prohlídka jeho historických lázní byla skvělou tečkou na závěr.
Více informací...

Exkurze do Anglie - 3. den

3. den byl ve znamení ostrova Wight. Navštívili jsme letní sídlo královny Viktorie a brouzdali se po její oblíbené pláži. Uzounkou silnicí jsme dorazili ke Carisbrooke Castle a šplhali  se po hradbách. Výlet jsme zakončili výšlapem na křídové útesy na západě ostrova.
Více informací...

Školní seznam literárních děl k maturitě z ČJ pro období jaro/podzim 2024

Na příští školní rok byl rozšířen Seznam publikací pro výběr ke společné části maturitní zkoušky z českého jazyka a literatury (školní seznam literárních děl) pro období jaro/podzim 2024.

Tento seznam je dostupný ZDE.

Více informací...