Výsledky 3. kola přijímacího řízení do oboru Sociální činnost

Ředitel školy tímto zveřejňuje výsledky 3. kola přijímacího řízení do oboru 75-41-M/01 Sociální činnost.

Výsledky naleznete zde.

Více informací...

Krásné prázdniny

Přejeme všem našim žákům i jejich rodinám krásné prázdniny. Hlavní prázdniny začnou v sobotu 1. července 2023 a skončí v neděli 3. září 2023.

 

Více informací...

Ohlédnutí za Sweetsen festem a FM City Festem

Za Střední zdravotnickou školu FM i za spřátelenou organizaci Podané ruce z.s. děkuji skvělým dobrovolnicím za pomoc na festivalech - Sweetsen fest a FM City Fest. Děvčata svou aktivitou, ochotou, dobrou náladou, přátelským a velice milým chováním pomohly při sbírkách na frýdecko-místeckých festivalech. 

Obrovský dík! 

A již nyní se těšíme s Mayou na  canisterapeutický kroužek v příštím školním roce!

Lenka Wyková a Maya

 

https://canis.podaneruce.eu/l/fm-city-fest-2023/

Více informací...

Kurz Vodní záchranář

V pondělí 26. 6. jsme se zúčastnili kurzu Vodního záchranáře. Krom toho, co jsme se naučili, jak se chovat a zachránit tonoucího, tak jsme se i dobře bavili. Posuďte sami podle fotek.
Více informací...

Naše děvčata na turnaji ve streetballu

Žákyně Lucie Čapatá, Tereza Galajdová (1. A), Nikola Šilbachová a Gabriela Válková (2. A) se v úterý 20. června zúčastnily turnaje ve streetballu základních a středních škol. Konal se na prostranství vedle OC Karolina v Ostravě, kde byla pro tato střetnutí vybudována čtyři hřiště. Všichni účastníci se museli vypořádat se sluncem a teplotami přes 30 °C. Naše děvčata v prvním zápase skupiny rozdrtila PRIGO 24:1, ve druhém utkání zvítězila 5:4 nad silným gymnáziem z Přerova a postoupila tak do play-off. V něm však nestačila na ostravské sportovní gymnázium a s turnajem se rozloučila. Náš tým byl ovšem jediný, který si připsal skalp nakonec vítězných basketbalistek z Přerova. S prázdnou ale neodešla Gabča, která vyhrála soutěž o krále střelců. Gratulujeme a všem děvčatům děkujeme za reprezentaci naší školy!

Více informací...

Praxe v Rotenburgu

Naše žákyně pracují ve dvou různých zařízeních. Dvě děvčata pracují v Haus am Bahnhof.  

Toto zařízení má dvě patra a bydlí zde 56 klientů. Je vybaveno kafeterií a zimní zahradou, ve které klienti tráví většinu svého času.  

Pokoje jsou zařízeny stejně jako u nás, a navíc jsou vybaveny individuálně dle potřeb, někteří se přistěhovali i s vlastním vybavením a nábytkem.  

Oproti domovům pro seniory u nás se toto zařízení liší především přístupem ke klientům. Pečovatelé jsou velmi trpěliví, empatičtí a rádi s klienty vtipkují.  

Další žákyně pracují v zařízení Haus Stadtgarten, které se skládá ze tří pater pojmenovaných po květinách. My pracujeme v oddělení pampeliška, kde žije 34 klientů v jednolůžkových pokojích. V jiných patrech se nachází i pár dvoulůžkových pokojů.  

Nachází se tady i zahrada, kde klienti rádi tráví volný čas a dvě jídelny, kde se většina schází na jídlo. Pracují tady nejen sestry a ošetřovatelky, ale i lidé, kteří se zabývají volnočasovými aktivitami a pohybem klientů.  

Sestry a ošetřovatelky si tu ve všem pomáhají a jsou si rovny na rozdíl od nemocnice v ČR. Přístup ke klientům je velmi jiný než v nemocnici a je velmi individuální. Vše se tu přizpůsobuje potřebám klientů. Pokoj si každý klient může vybavit podle sebe, a proto ve většině můžeme vidět fotky příbuzných nebo nábytek z jejich původního domova. 

Více informací...