Aleš Majstryszin na ME v moderním pětiboji

Skvělý zážitek a hromadu nových zkušeností si přivezl žák 1. A Aleš Majstryszin z Mistrovství Evropy do 17 let v moderním pětiboji, které se konalo od 2. do 8. června v litevském lázeňském městě Druskininkai. V této věkové kategorii se závodí v plavání, v běhu kombinovaném se střelbou z laserové zbraně a od letošního roku nově na překážkové dráze, která má zcela nahradit parkur. Závodník na ní např. překonává stěny, přebíhá kladinu a další překážky či ručkuje. Aleš soutěžil v závodě jednotlivců. Z kvalifikace se bez problémů probojoval do finále, v němž mohl po vydařené překážkové dráze a plavání útočit na první patnáctku celkového pořadí. Po běhu se střelbou z toho bylo nakonec 29. místo, ovšem už samotná účast Aleše mezi nejlepšími závodníky Evropy je velkým úspěchem. Přejeme, ať se daří i nadále!

Více informací...

Ředitelské volno 29. června 2023

Ředitel Střední zdravotnické školy, Frýdek-Místek, příspěvkové organizace, vyhlašuje na čtvrtek 29. června 2023 ředitelské volno z provozních a technických důvodů. Vysvědčení bude vydáno podle plánu, a to 30. června 2023.

Odůvodnění:

Na den 29. června 2023 je hlášena odstávka pitné vody (7:00 – 15:00).

Frýdek-Místek 12. června 2023

Mgr. Jiří Gajda

ředitel

Více informací...

Mezinárodní soutěž PP

Ve čtvrtek 8. 6. 2023 se na naší škole uskutečnila soutěž v první pomoci. Soutěže se zúčastnilo celkem 9 týmů. Soutěžící přijeli ze všech koutů Moravskoslezského kraje a jedno družstvo tvořili žáci ze Střední zdravotnické školy z Dunajské Stredy, kteří u nás byli na Erasmu.

Tento den jsme si všichni náležitě užili. Všechna družstva předvedla obdivuhodné výkony. Nakonec zvítězilo naše družstvo ze 2.B , druhé místo obsadili žáci z Dunajské Stredy a na třetím místě se umístilo družstvo ze Střední zdravotnické školy v Opavě.

Děkujeme všem školám, které se zúčastnily. Všichni jste byli báječní.

Více informací...

Erasmus žáků z Dunajské Stredy

Spolupracujeme s partnerskou školou ze slovenské Dunajské Stredy. První skupina žáků ze školy Stredná zdravotnícka škola - Egészségügyi Középiskola Dunajská Streda byla u nás ve škole na Erasmu. V uplynulých 14ti dnech žáci z této školy chodili na praxi do Nemocnice ve Frýdku-Místku, kde jim byly velikou oporou naše odborné učitelky. Byli také na odborné exkurzi v Hospici Frýdek-Místek. V příštím týdnu pak dojede druhá skupina, která u nás stráví dalších 14 dní.
Více informací...

Erasmus v německém Rotenburgu

Čtyři žákyně naší školy tráví část praxe v zařízeních pro seniory v německém Rotenburgu. Po velmi dlouhé cestě se seznámily s městem, místní školou a svými pracovišti. Teď už je čekají dva týdny nabité prací a poznáváním nového prostředí.
Více informací...

Výsledky 2. kola přijímacího řízení do oboru Sociální činnost

Ředitel školy tímto zveřejňuje výsledky přijímacího řízení (2. kola) pro obor Sociální činnost.  Výsledky naleznete na tomto odkaze (klikněte). 

Mgr. Jiří Gajda
ředitel

Více informací...