Pohádkové dopoledne v třinecké nemocnici

Dne 10. 9. od brzkého rána pomáhali žáci 4. A s přípravou "Pohádkového dopoledne" v areálu Nemocnice Třinec. Pomáhali připravit kouzelný den pro děti zaměstnanců. Dlouhovlasým holčičkám zaplétali copánky s ozdobami, asistovali při malování na kamínky a také na dalších stanovištích byli k ruce. Připravili popcorn a jiné dobroty a nakonec se ujmuli i úklidu. Nemocnice Třinec si velmi váží dobrovolné pomoci našich žáků.
Více informací...

Poslední den ve Velké Británii

Výlet skončil. Poslední den navštívili naši žáci krásné historické město York. Prohlédli si nádhernou gotickou katedrálu a prošli se malebným historickým centrem. Odpoledne ještě prozkoumali ruiny místního opatství a hradu, nezapomněli ani na muzeum Vikingů. Večer se pak vydali na dlouhou cestu domů, kam už se určitě moc těšili.

Krátkou fotodokumentaci jejich výletu si můžete prohlédnout ve složce "O škole - Fotogalerie".

Více informací...

Zájezd do Velké Británie se chýlí ke konci

Další zastávka našich výletníků vedla k pohádkovým ruinám Rievaulx Abbey, cestou se zastavili u vápencového obrazce koně v Yorkshire moors a celodenní putování zakončili v krásném zámku castle Howard.
Více informací...

Vstupní školení v nemocnici

V posluchárně Nemocnice Třinec dnes 7. 9. 2022 proběhlo vstupní školení studentů třetích a čtvrtých ročníků, kteří svou praktickou výuku a odbornou praxi absolvují právě v této nemocnici. 
Více informací...

Další pozdravy z Anglie

Tentokrát pozdravy z městečka Goathland se slavným nádražím, kde zastavoval Bradavický expres, když vezl mladé kouzelníky do Bradavic. Dále jsme navštívili Whitby - město známé z románu Drákula od Brama Stokera. Prozkoumali jsme ruiny zdejšího opatství. Pak jsme směřovali k městu Scarborough a odpoledne jsme se prošli po krásné přírodní rezervaci bílých útesů Flamborough Head.
Více informací...

Naši "Angličané" se opět ozvali

Máme se výborně, počasí nám zatím přeje a jedeme podle plánu. Další den jsme navštívili Hawort dům sester Brönte s prohlídkou Moors. Knaresborough a Mother's Shipton cave a pohádkový svět s kouzelnou studnou přání.
Více informací...