Titul mistryň ČR dívek v basketbalu je na dosah!

Naše basketbalistky si v pondělí 13. 11. 2023 svým vítezstvím v kvalifikaci zajistily účast na celorepublikovém finále, které se uskuteční 6. a 7. prosince 2023 v Brně. Doposud zvládly porazit všechny své soupeřky, jak v okresním, krajském i kvalifikačním kole a zaslouženě budou jedním z šesti týmů, které budou bojovat o titul mistryň ČR v basketbalu dívek SŠ.

Kvalifikace se konala v Basketpoint aréně ve Frýdku – Místku za přítomnosti 3 vítězných týmů krajských kol, Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Náš tým ve složení: Gabriela Válková, Nikola Šilbachová (3.A), Anastázie Havláková (1.C), Michaela Polochová (3.C), Lucie Čapatá, Tereza Galajdová a 2.A), Veronika Nevřalová a Nikola Rucká (4.B), opět nezaznamenal porážku. To je úžasný úspěch, který je výsledkem jejich tvrdé práce a odhodlání všech hráček. V prvním zápase porazili tým Gymnázia Prostějov s výsledkem 36:31. Ve druhém zápase porazili tým Gymnázia Valašské Meziříčí s výsledkem 40:27. V obou zápasech předvedly skvělý basketbal. Byla to rychlá a napínavá hra, ve které vždycky naše děvčata zůstávaly v čele. Byli jsem ohromeni jejich soustředěností a bojovností. Nikdy se nevzdávaly a vždy bojovaly do posledního hvízdnutí. Rádi bychom také poděkovali všem rodičům našich žákyň, kteří je vedou a podporují ve sportu. Velmi si vážíme, že tak úspěšně reprezentují naší školu.

Gratulujeme ke zlatým medailím a všem děvčatům děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy! Jsme přesvědčeni, že s takovým přístupem můžou dosáhnout dalšího úspěchu. Přejeme hodně štěstí, až budou bojovat o titul mistryň České republiky.


Poslední změna: 14.11.2023 - 21:05 Zpět