Předvýjezdové setkání koordinátorů a účastníků mobilit v programu Erasmus+ odborného vzdělávání v Praze

Ve dnech 29. - 30. 3. 2022 se Beáta Bajtková, Klára Gemrotová, Kateřina Divišová (2.A) a Lucie Bjolková (2.B) společně s p.uč. Šimečkovou zúčastnily Předvýjezdového setkání koordinátorů a účastníků mobilit v programu Erasmus+ odborného vzdělávání v Praze.

Na programu byly workshopy pro účastníky i koordinátory (učitele), setkání s absolventy již proběhlých stáží, předávání zážitků a informací nebo kvíz o programu Erasmus Plus.

Jedním z bodu programu pro účastníky bylo také sdílení obav a očekávání, a tak mnozí zjistili, že na to nejsou sami a podobné obavy z výjezdu do zahraničí sdílí desítky dalších studentů. Zajímavou poznámkou stážistek z odborného vzdělávání v Řecku např. bylo, jak moc si zpětně váží českého systému a úrovně školství.

Kromě krásného ubytování na čtyřhvězdičkovém hotelu Mama Shelter Prague a výborných jídel, byla také možnost večeře na parníku a prohlídky noční Prahy.

Účastnice si celé setkání moc chválí a tvrdí, že je tato zkušenost rozhodně obohatila, pomohla jim přemoci strach z budoucí stáže v Německu a na zahraniční praxi se v příštím školním roce už moc těší.

Na závěr děkujeme Erasmu+ a Domu zahraniční spolupráce v Praze za nabídku tohoto setkání a perfektní organizaci celé akce - jak pro účastníky, tak pro koordinátory.

A ještě možnost soutěže pro všechny, kteří se narodili od 1.7.2003 – 30.6.2004:

Soutěž DiscoverEU je zpátky! Je vám 18 let a jste občanem Evropské unie? Tak pojeďte s námi objevovat krásy Evropy!

Mladí lidé, kteří se narodili v období od 1. července 2003 do 30. června 2004 (včetně) můžou vyhrát bezplatnou jízdenku na cesty po Evropě. Stačí vyplnit online kvíz na Evropském portálu pro mládež v termínu 7. – 21. dubna 2022. Vlakovou jízdenku získá až 35 000 mladých Evropanů. Další dostanou šanci v říjnovém kole.

Více zde: https://www.dzs.cz/clanek/prihlaste-se-do-souteze-discovereu-procestujte-zdarma-evropu


Poslední změna: 06.04.2022 - 16:37 Zpět