Třetí canisterapeutický kroužek

29. 3. 2022 se uskutečnil další canis kroužek tohoto školního roku, tentokrát to bylo již třetí setkání a proběhlo trochu netradičně v klubovně základny Podaných rukou.

Setkání bylo jako vždy plné dobré nálady, skvělých psů a zajímavých a podnětných informací. Tentokrát jsme se zaměřili na pomůcky, které při své práci se psy používáme, nastínili jsme, jak hodina terapie probíhá, co vše se s klienty (ať malými dětmi, dospělými případně osobami s postižením) můžeme dělat, jak konkrétní hodinu plníme jednotlivými činnostmi. Paní ředitelka organizace Bc. Helena Fejkusová s pejsky Dafné (zlatý retrívr) a Xany (Shi tzu) nám přiblížily svou práci, seznámily nás s pomůckami, které při své terapii používají, paní Monika Olbrechtová s Conie (Border colie, pes v přípravě) potom doplnila své poznatky a já jsem s Mayou (malý münsterlandský pes) ukázala, jak postupujeme při terapiích my. Každý terapeut se zaměřuje na něco jiného, záleží na cílové skupině klientů, momentální náladě i stavu klientů a samozřejmě i na náladě našich psích parťáků.

Vodící pes naší studentky s naprostým klidem vše sledoval. Pro mne (a myslím, že i pro holky) bylo zážitkem sledovat cestu na pobočku na Malé Koloredově, bylo vidět, jak je Zuzka se svým psem krásně „propojená“ a děvčata mohla vidět práci vodícího psa, která je od canisterapeutického psa naprosto odlišná.

Příští setkání (proběhne někdy koncem dubna, termín zveřejním) se budeme věnovat výcviku, dovednostem a podmínkám, které musí splnit pes, aby se z něj mohl stát certifikovaný „psí terapeut“.

Děkuji všem účastníkům za účast!

Lenka Wyková


Poslední změna: 02.04.2022 - 15:34 Zpět